Aprašymas
Kofeino šalinimas naudojant vandenį. Šis procesas buvo atrastas dar 1980 m. Šveicarijoje ir yra naudojamas iki šiol. Šio proceso metu žalios kavos pupelės laikomos karštame vandenyje, kuris cirkuliuodamas priverčia pupeles absorbuoti vandenį ir išsiplėsti. Išsiplėtusios kavos pupelių poros leidžia vandeniui į jas patekti ir pašalinti dalį kofeino ir naudingųjų medžiagų. Tuomet kofeino ir naudingųjų kavos medžiagų prisodrintas vanduo praleidžiamas pro aktyvintos anglies filtrus, kurie sulaiko kofeino molekules, tačiau praleidžia naudingąsias medžiagas, išskalautas kartu su kofeinu. Į tokį vandenį vėl supilamos pupelės tam, kad reabsorbuotų prieš tai pasišalinusias naudingąsiais medžiagas. Tiesa, toks kofeino šalinimo metodas kainuoja itin daug laiko ir resursų, todėl vis dažniau naudojami efektyvesni ir greitesni metodai. Nepaisant to, šiuo metodu gali būti pašalinta net iki 99,9% kofeino. Visiškas kofeino pašalinimas iš kavos yra tik teorinis, todėl DECAF kavoje visada lieka labai nedidelis kofeino likutis, o tam, kad kava būtų priskiriama DECAF kategorijai, pakanka, jog iš kavos būtų pašalinta 97% kofeino.